16-ти ден от инцидента, при който корабът Vera Su заседна край

...
16-ти ден от инцидента, при който корабът Vera Su заседна край
Коментари Харесай

Очаква се екипажът на Vera Su да бъде разпитан от следовател

16-ти ден от случая, при който корабът Vera Su заседна край скалите на местността Яйлата край Камен бряг. Членовете на екипажа му, които през вчерашния ден трябваше да бъдат разпитани, отхвърлиха да слязат на брега, с цел да се срещнат с проверяващите органи. Предстои екипажът да бъде разпитан от следовател в наличието на арбитър, предава БНР. 

На този стадий няма информация по кое време и по какъв начин ще бъде осъществен разпитът. Вчера екипажът е отказал да напусне кораба, като за аргументи са декларирали боязън от арест и неизплатени заплати. Поради сложността на случая следствието, което се води от Добричката окръжна прокуратура, към този момент мина под специфичен контрол на Апелативната прокуратура във Варна.

Продължава се с укрепването на кораба. Източени са още 15 кубика смазочни материали и гориво, като е оставено минимално количество, което да поддържа елементите на кораба. Днес следобяд се чака в България да дойдат и трите баржи, една от 20 фута и две по 10 фута, които ще вземат участие в последваща акция по претоварването на кораба. Те са обезпечени от Европейската организация за морска сигурност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР